بلبرینگ خطی

بلبرینگ های خطی با نام بال بوشینگ نیز خوانده می شود بلبرینگ خطی در ماشین آلات صنعتی برای حرکات رفت و برگشتی در یک خط راهنما، استفاده می شود و به عنوان یک مکانیزم مهم عمل می کند. از نواع آن میتوان به بلبرینگ خطی مربعی و مارپیچی اشاره کرد.

در این صفحه با کاربرد و انواع آن آشنا خواهید شد. تا با دانش کافی خریدی مطمئن داشته باشید.

جدیدترین بلبرینگ های خطی

انواع بلبرینگ خطی را بشناسید!

همان طور که می دانید بلبرینگ های خطی یا یاتاقان های خطی دارای کاربردهای متنوع، اندازه ها و شکل های هندسی متنوعی هستند و هر کدام ویژگی های بخصوصی دارند. این نشان می دهد که تنوع زیادی در طرح و ساخت آن ها وجود دارد.

در زیر به ویژگی ها و معرفی انواع بلبرینگ خطی با ذکر سری آن ها که دارای کیفیت قابل قبول و مطابق با استاندارد جهانی باشند عبارتند از :

  • بلبرینگ های خطی سری LM و LME با ویژگی های مانند طول عمر بالا، تحمل بار مناسب، نصب آسان، ضد زنگ بودن
  • بیرینگ های خطی فشرده از سری CL که دارای خصوصیاتی همچون قیمت بسیار مناسب، کاربردهای متنوع در صنعت، جایگاه بسیار کم برای نصب و همچنین ضد زنگ بودن می باشد.
  • بلبرینگ لاینری از نوع استاندارد سری LM و  LME که امتیازات زیادی همانند ظرفیت تحمل بار بسیار بالا، کاربردی برای شافت هایی با قطر زیاد، ایجاد بازدهی بالای دستگاه به دلیل کم کردن اصطحکاک و ضد خوردگی را دارا است.
  • بیرینگ های لبه دار خطی از سری  LMEF و  LMF که قابلیت هایی مانند نصب آسان، تنوع طرح و اندازه، جنس مرغوب رزین، ضد زنگ و خوردگی دارد و …

1

بلبرینگ خطی یا بال بوشینگ چیست؟

بلبرینگ خطی ( Linear bearing ) از مشهورترین و مهمترین تجهیزات مکانیکی صنعتی به شمار می آیند. کارایی این جزء مکانیکی برقراری حرکت چرخشی در دستگاه یا ماشین آلات صنعتی در یک مسیر خطی است. به طور کلی می توان گفت هر چیزی که در سیستم های صنعتی نیاز به دوران داشته باشد نیاز به بلبرینگ خواهد داشت.

بلبرینگ ها با مدل ها مختلفی در کارخانه جات تولیدی ساخته می شوند و هر کدام کارایی مخصوص به خود را دارند. اما یک سری از آن ها مانند بلبرینگ های خطی به دلیل فرم دهی به نوع حرکت رفت و برگشتی در یک مسیر خطی مانند شافت کاربرد بیشتری دارند.

با توجه به اینکه شافت قسمت مهمی در یک دستگاه یا ماشین در صنایع گوناگون به شمار می آید، انتخاب یک بلبرینگ از نوع خطی نکته حائز اهمیتی خواهد بود. بلبرینگ ها که دارای ویژگی های متعددی هستند، با نام های متفاوتی در بازار شناخته شده اند که در زیر نام برده می شود:

  • یاتاقان خطی
  • بیرینگ خطی
  • بلربینگ لاینری
  • بال بوشینگ خطی

عملکرد بلبرینگ خطی چگونه است؟

تا کنون بلبرینگ های خطی زیادی در دست تولید بوده است که هدف از طراحی همه آن ها رفع مشکل حرکتی در یک میله هادی بوده است. مشکلی که در ماشین الات مختلف وجود داشت، متناسب نبودن طول میله هادی  و میزان خیز آن بوده است.

در واقع عیب کار آن بود که به اندازه افزایش طول میله، خیز میله نیز افزایش می یافت. در نتیجه با تکیه بر علم مدیریت صنعتی موفق شدند با ساخت پایه یا یاتاقانی که موجب لرزش و افزایش اصطکاک نشود، این مشکل را رفع نمایند.

در نتیجه برای مهار لرزش ایجاد شده توسط پایه، ترکیب مناسبی از ساچمه، یاتاقان و بوش را راه اندازی کردند و در نهایت بلبرینگ خطی ایجاد شد.

1 1 

کاربرد بلبرینگ خطی چیست؟

بلبرینگ های خطی کاربردهای بسیاری در دستگاه های حرکت رفت و برگشتی دارند. وظیفه اصلی این بلبرینگ کاهش لرزش و لغ زدن، در راستای میله هادی است. بلبرینگ های خطی در انواع و ابعاد مختلفی طراحی می شوند اما تمامی آن ها وظیفه تحمل بار مخصوصی را دارند که به دستگاه مربوطه بر می گردد. در زیر به برخی از کاربردهای  اشاره می شود:

  • دستگاه بدن سازی
  • ماشین آلات حفاری
  • سیستم های اندازه گیری
  • دستگاه های چاپ
  • ماشین های برشی
  • دستگاه های بسته بندی
  • سیستم های سی ان سی و …

 

اجزای بلبرینگ خطی را بشناسید!

 بلبرینگ های خطی به دو دسته ساده و شیاردار تقسیم می شوند. از لحاظ اجزای تشکیل دهنده، بلبرینگ های خطی ساده و بلبرینگ های خطی شیاردار یکسان هستند. تنها یک تفاوت در ساختار آن ها است که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

اجزای بیرینگ خطی در نوع ساده که در ساختار آن به کار رفته است شامل موارد زیر است:

  1. جزء نگهدارنده یا مشخص کننده که حرکت در راستای میله هدایت ساچمه را بر عهده دارد.
  2. بال یا ساچمه که موجب حرکت در مسیر خطی، هادی شفت درون بیرینگ، کاهش اصطکاک و در نهایت راندمان و بازدهی بالای بلبرینگ می شود.
  3. اسلیو در نوع خارجی که با ساچمه در تماس است و موجب انتقال بار به تکیه گاه می شود.
  4. درزگیرهایی از جنس لاستیکی که وظیفه مهم جلوگیری از مواد بیرونی به داخل بال بوشینگ را بر عهده دارند. همچنین این درزگیرها مانع آن می شوند که روغن از داخل بیرینگ به بیرون سرازیر شود.

همان طور که ذکر شد بلبرینگ های خطی شیاردار اجزایی مشابه بلبرینگ ساده دارد به جز یک قسمت  اضافه تر  که صفحه ای ساچمه ای نام دارد. این بخش وظیفه بسیار مهم ساچمه صفحه ای در بلبرینگ های خطی از نوع شیاردار ایجاد تراز در بلبرینگ است.

 

Call Now Button